Wat kun je er zelf aan doen?

Geldzorgen?
Er is altijd een oplossing

 

Heb jij het gevoel dat het geld je door de vingers glipt? Is het geld al op terwijl de maand nog niet voorbij is? Wordt rondkomen steeds lastiger? Laat je wel eens rekeningen onbetaald liggen of kunnen automatische incasso’s niet meer worden afgeschreven? Krijg je post van het incassobureau of van de deurwaarder?

Wat kun je zelf doen?

Breng jouw administratie op orde

Creëer overzicht door alle belangrijke papieren overzichtelijk in ordners op te bergen. Een overzichtelijke administratie geeft je gelijk een prettig en opgeruimd gevoel.

Maak een (maand)begroting

Een begroting is een overzicht van inkomsten en uitgaven. Houd daarbij rekening dat niet alle inkomsten en uitgaven maandelijks gelijk zijn, maak daarom een gemiddelde maandbegroting.

Maak een schuldenoverzicht

Maak een lijst met daarop alle schulden en openstaande rekeningen. Houd daarbij rekening dat financiële verplichtingen zoals een lening of een reeds getroffen betalingsregeling ook tot een schuld behoort.

Maak afspraken met de schuldeisers

Als u de eerste drie stappen hierboven heeft doorlopen, neem dan contact op met de schuldeisers om een betalingsafspraak te maken. Let wel op dat je afspraken maakt die je kunt nakomen. Lukt het niet om afspraken te maken met schuldeisers?

Zijn er hoge schulden of zijn er te veel schuldeisers? Bent u het overzicht kwijt en lukt het niet meer om het zelf weer inzichtelijk te krijgen? In dat geval is het raadzaam om tijdig hulp te zoeken bij een deskundige. Er is altijd een oplossing maar wacht hier nooit te lang mee.

Wil je meer informatie, neem dan contact met ons via het contactformulier of bel ons.