Geldzorgen geven kopzorgen

Heeft u financiële zorgen? Wij kunnen helpen!

 

Niemand vindt het leuk om te moeten erkennen dat er geldzorgen zijn. In Nederland heerst er een taboe om te praten over financiële problemen. ‘Wat niet weet, wat niet deert’. Vandaar dat financiële stress vaak onzichtbaar is.

Geldzorgen kunnen u letterlijk en figuurlijk ziek maken. Door het gepieker over geld en hoe u moet rondkomen, kunt u lichamelijke klachten krijgen, zoals hoofdpijn, stijve spieren of buikpijn. Ook kunt u te maken krijgen met psychische klachten. U slaapt slechter, wordt prikkelbaarder of krijgt last van paniekaanvallen. Hierdoor wordt de situatie nog moeilijker. U kunt het eigenlijke probleem dan niet meer goed overzien.

Heeft u stress door financiële problemen?

Een belangrijke eerste stap is om uw eigen gevoelens, emoties en reacties te leren kennen. Dat geeft rust, waardoor u kunt ontspannen. Pas dan kunt u beslissingen nemen om de situatie aan te pakken die de stress bij u veroorzaakt. MinusPlus kan u daarbij helpen met behulp van een vrijblijvend adviesgesprek. Wist u trouwens dat ook uw werkgever u hierbij kan helpen door de financiële verplichtingen voor de hulp van MinusPlus voor hun rekening te nemen?

Is er beslag gelegd op uw loon?

Heeft de gerechtsdeurwaarder aan u bekend gemaakt dat er beslag is gelegd op uw loon?
Formeel gezegd: Heeft de gerechtsdeurwaarder een exploot van executoriaal derdenbeslag overbetekend?

Uw werkgever is verplicht om op grond hiervan een deel (boven de beslagvrije voet) van uw inkomen in te houden en aan de gerechtsdeurwaarder af te dragen.

De beslagvrije voet is het deel van het loon dat nodig is voor levensonderhoud. Dit deel betaalt de werkgever aan u. De rest van uw loon wordt betaald aan de gerechtsdeurwaarder. In veel gevallen (90%) is de beslagvrije voet niet juist vastgesteld. Wij kunnen u helpen om dit te corrigeren. Voor u betekent dit dat u een minimaal bedrag (vrij te laten bedrag) voor levensonderhoud en vaste lasten krijgt. Wij kunnen indien nodig dit bedrag proberen te corrigeren tot het benodigde bedrag voor uw levensonderhoud en primaire vaste lasten.

Wil je meer informatie, neem dan contact met ons via het contactformulier of bel ons.